Eetdagboek: random maaltijden van de afgelopen tijd

Heel eerlijk: het was mijn plan om een eetdagboek bij te houden. Maar ik wist ook dat het ontzettend triggerend zou zijn voor mij om te doen. Ik besloot te gaan voor een compromis. Foto’s maken van mijn maaltijden.

Dus dat betekende dat ik niet exact ging bijhouden wat ik at. Dat betekent ook geen calorieën tellen. Het betekende vooral dat ik er voor ging zorgen dat mijn borden mooi in balans zouden zijn. Oftewel, sowieso voor de helft gevuld met groente, genoeg eiwit en ook zeker koolhydraten.

Mijn doel was vooral dat ik bij elke maaltijd iets van groente en fruit nam. In de ochtend geen enkel probleem, dan ging ik voor kwark met fruit en muesli of havermout met fruit. In de middag maakte ik gebruik van mijn gemealprepte groente. Zo smeerde ik sneller een broodje voor de lunch met wat groente er op.

Maaltijden per week

Daarnaast bepaal ik per week wat ik ’s avonds eet. Betekent niet dat ik altijd exact eet wat ik bedenk, maar het betekent wel dat de koelkast altijd compleet leeg is aan het einde van de week. Oftewel: de groente gaan altijd op.

Dus bij deze mijn eetdagboek: een aantal van mijn random maaltijden van de afgelopen weken in random volgorde. Voor zowel ontbijt, lunch als avondeten.

Eetdagboek 1
Ontbijtmuffin met een gebakken eitje, avocado en vers fuit
Eetdagboek 5
Maaltijdsalade met sla, tomaatjes, paprika, komkommer, gebakken aubergine, druiven en zelfgemaakte croutons en een beetje kaas
Eetdagboek 7
Zelfgemaakte ratatouille, aardappeltjes uit de oven en kip

Mijn focus ligt vooral op meer balans in mijn maaltijden. Meer groente en fruit, bij elke maaltijd. Wat hoe lekker een simpele pasta pesto ook is, zonder groente heb ik na een uur alweer honger.

Eetdagboek 4
Couscous met asperges uit de oven, gebakken amandelen en een tahini/citroen saus. Hier at ik twee gekookte eitjes bij
Eetdagboek 2
Pasta met kip, courgette, paprika, ui, tomaatjes, doperwtjes, rode pesto en een beetje kaas
Eetdagboek 8
Maaltijdsalade met gebakken courgette, falafel en avocado

Op mijn verjaardag genoot ik van zelfgemaakte pulled pork uit de slowcooker (kippendijen + tacokruiden + een potje salsa), met tortilla’s en lekker veel groente.

Eetdagboek 3
Tortilla’s met pulled pork, veel groente, guacamole en creme fraîche

Eetdagboek 9
Empanadas met kip, zoete aardappel uit de oven en een salade
Eetdagboek 10
Een halve pizza met zalm en een salade
Een wafel van banaan, ei, havermout en pure chocolade. Hiervan at ik er drie

Mooi om te zien vind ik dat de gerechten lekker in balans zijn en dat ik nog steeds voldoende geniet van wat ik eet. Hallo, er zit pizza bij! En wafels! What’s not to like?

Lieve  groetjes,
Anne -Loes