Deze gerechten maakte ik met mijn Lidl Too Good To Go pakket

De Too Good To Go pakketten van de Lidl zijn geweldig. There, I said it. Ik tikte er onlangs weer één op de kop en het leek mij wel een goed idee om jou te laten zien wat ik met zo’n box doe. Want deze pakketten van nog geen 2,99 zijn goud waard.

Voor 2,99 kan je er eigenlijk sowieso weinig van zeggen. Ik heb al meerdere boxen van de Lidl kunnen bemachtigen en ze zijn elke keer het geld meer dan waard. Elk pakket is uiteraard anders, maar mijn ervaring is dat de pakketten elke keer een vergelijkbare inhoud hebben. Zijn het geen bananen, dan is het wel een doosje blauwe bessen en geen bloemkool maar een broccoli.

Wat zat er dit keer in het pakket?

Deze keer scoorde ik een box waar een fruitschaal aan aardappels in zat, een hele bloemkool, een chinese kool, een bos lenteuitjes, een krop sla, vier trostomaten, drie stronkjes witlof en vier bananen.

Mijn ervaring is dat ik er elke keer minimaal drie maaltijden uit kan maken. Daarnaast zijn de groente & fruit eigenlijk altijd nog vrij lang houdbaar.

Welke gerechten maakte ik?

Ik begon simpel, maar wel met één van de lekkerste en simpelste dingen die je kan maken: spring rolls!

Springrolls
Springrolls

Ik bakte een ei en sneed deze in kleine reepjes. In de springrolls verwerkte ik de Chinese kool, witlof en de lente uitjes. Daarnaast vulde ik ze met komkommer, wortel en paprika. Oh en niet te vergeten, het ei en de glasnoedels!

Als sausje mixte ik een beetje pindakaas met knoflookpoeder, sojasaus en water. Paar gefrituurde uitjes er op en het is echt een topmaaltijd!

Deze springrolls maakte ik vaker met de ingrediënten uit dit pakket, maar steeds een iets andere versie. Dikke aanrader!

Bloemkool met rijst en geïmproviseerde saus

Mijn vriend houdt niet van bloemkool en ik ben ook niet de allergrootste fan. Extra grote uitdaging om het lekker te maken 🙂

Ik maakte een beslag van bloem, maizena, water en heleboel kruiden. De hoeveelheid water moet zoveel zijn dat je een crêpe achtig beslag krijgt, vrij dun dus. Daarna meng je de bloemkool met het beslag en bak je het ongeveer 20 minuten in de oven goed knapperig. De maizena zorgt er voor dat het knapperig wordt, zonder dat je het hoeft te frituren.

En dit: was heerlijk. De volgende stap zou ik daarna, als ik jou was, overslaan.

Daarna maakte ik namelijk een saus van onder andere rijstazijn, ketjap, honing en kruiden. Erg lekker, maar niet in combinatie met de bloemkool.

Ik serveerde de bloemkool met rijst, karbonade en de lente uitjes uit het pakket.

Bloemkool met saus
De bloemkool met de (niet aan te raden) saus
Koolwraps
Koolwraps

Koolwraps

Met Chinese kool had ik nog nooit iets gemaakt, dus hier was ik razend benieuwd naar. Toen ik op zoek ging naar inspiratie voor een recept kwam ik koolwraps veel tegen. En ik snap nu waarom. Wat is dit lekker zeg!

Voor deze maaltijd kookte ik de bladeren van de chinese kool ongeveer een minuutje. Daarna liet ik ze uitlekken op wat keukenpapier. Wat ik mooi vond is dat ze na het koken echt knalgroen werden. Heel gaaf om te zien.

Ik vulde de ‘wraps’ met kipgehakt gebakken in ketjap, honing en wat pepperflakes. Daarnaast deed ik er vers gesneden groente in (die ik mealprep). Deze serveerde ik ook weer met gebakken uitjes en de lente uitjes.

Snackplateau

Bloemkool met hummus en ‘naan’

Omdat een complete bloemkool echt te veel is voor twee personen, had ik nog een halve bloemkool over om iets anders van te gaan maken.

In dit geval maakte ik er een soort snackplateau van. Ik maakte weer dat beslagje van eerder in de blog en bakte de bloemkool knapperig in de oven. Ik at dit samen met rauwe groente (zoals komkommer en tomaat), zelfgebakken nep naan en zelfgemaakte hummus.

Simpel, maar altijd erg satisfying 🙂

Dit maakte ik nog meer

De bananen at ik los op, maar maakte ik ook een snack van (twee plakjes banaan met een laagje pindakaas er tussen, even in de vriezer en daarna dippen in chocolade). Daarnaast deed ik de tomaten door de salade, samen met de krop sla, witlof en bosuitjes.

Het enige wat nog niet bewust heb gebruikt zijn de aardappelen. Maar wellicht dat ik hier nog een blog aan wijd 🙂

Lieve  groetjes,
Anne -Loes