Mijn doelen

Begin dit jaar was ik er helemaal klaar mee. Toen er in maart ook nog eens een personal trainer op mijn pad kwam, wist ik het zeker. Dit jaar is het jaar dat ik fitgirl word. Ik wil uit de vicieuze cirkel van niet fijn voelen in mijn lichaam, dan meer gaan sporten en diëten. Wat altijd uit in falen, teleurgesteld zijn en daarna weer van voor af aan beginnen. Dit jaar ga ik echt aan de slag met mijn doelen.

Laat ik eerst even beginnen door mijn grootste doel te vertellen. Dan zijn de andere doelen waarschijnlijk een stuk logischer en snap je ook waarom dit mijn subdoelen zijn. Het doel van fit worden is ook alles behalve specifiek en juist daarom moet je begrijpen waarom ik dit wil.

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik het niet sportieve meisje. Ik werd in het hokje ‘creatief’ geplaatst. Nee, fit en sportief zijn was voor anderen. Deze gedachte, daar wil ik vanaf. Hoezo kan ik geen sportief meisje zijn? Ik ben er zo klaar mee dat ik mij niet fijn voel in mijn eigen lichaam. Die groter is dan ik zou willen. Slapper is dan ik zou willen. Maar vooral, kapot is als ze de trappen naar haar flat op de derde etage is gelopen.

Ik wil niet meer geassocieerd worden met het meisje dat als het laatste wordt gekozen met gym. Die zegt dat ze sporten niet leuk vindt.

Vanaf 2022 ben ik één van de fitgirls. Maar dan wel op mijn manier.

Dat betekent dat ik niet elke dag in de sportschool ga staan of dat ik vanaf nu leef zonder brood en alleen nog eiwitshakes drink. Nee, juist niet. Ik wil gaan genieten van het sporten en ben daarom met een personal trainer begonnen. Ik wil blijven genieten van koken en bakken, maar wil mij ook meer gaan verdiepen in gezonde* recepten zodat ik niet elk weekend een taart in elkaar aan het zetten ben.

*Even een disclaimer: ik heb een hekel aan de term gezond en ongezond. Je gaat mij dit daarom ook niet vaak horen zeggen. Ik denk dat de kunst is dat je alles met mate moet doen. Dat er daarom niks mis is om af en toe een lekker stuk taart te eten, maar dat we ons ook moeten realiseren dat het niet slim is om dit elke dag te doen.

Oke, tijd voor mijn doelen!

Doel 1 – Sporten

Elke week twee keer sporten (personal training) met Roxanne. Ik train op dinsdag van 09.15 tot 10.15 en op vrijdag van 08.00 tot 09.00. Lekker op tijd 😉

Doel 2 – Vijf keer per week 6000 stappen zetten

Omdat ik gewoon veel te veel op mijn kont zit. Ik werk als grafisch ontwerper en bouw daarnaast websites. Dat komt er op neer dat ik ongeveer de hele dag op mijn kont achter een laptop zit. Niet ideaal. Ik ben gek op lopen en wandelen, maar na een dag werken is het net zo fijn om Grey’s Anatomy te kijken.

  • Elke dag lopend naar het werk
  • En met een omweg van werk weer naar huis

Ik mag afwijken als:

  • Het hard regent, onweert of stormt
  • Wanneer ik te laat ben voor een afspraak of naar een afspraak toe moet die verder is dan loopafstand

Mijn motivatie voor de komende tijd: Ik wil niet meer geassocieerd worden met het meisje dat als het laatste wordt gekozen met gym.

Doel 3 – Squashen met Dave

En Dave, dat is mijn lieve vriendje. Sporten samen met anderen vind ik doodeng, dus dit is ver uit mijn comfort zone. Waarom squash? Geen idee. Blijk ik squash verschrikkelijk te vinden? Dan bedenken we samen een nieuwe sport.

  • Vanaf september
  • Eén keer per week

Doel 4 – Niet meer eten uit verveling

Mijn grootste struikelblok. Niks te doen? Ah, even wat chips. Zielige serie? Kan niet zonder chocolade. Daarnaast eet ik niet alleen uit verveling en gewoonte, maar ik ben ook echt een emotie eter. Ik wil er graag achter komen waarom ik eet en hoe ik mij daar bij voel.

  • Elke week snacks mealpreppen
    • Groente en fruit
    • Bananenbrood
    • Uitzoeken wat nog meer leuk is
  • Vijf keer per week eten aan tafel, niet voor de tv
  • Mijn eetdagboek bijhouden op deze site

Dus ja, dit zijn mijn doelen. Doelen waar ik tegenop zie. Want ik eet nu al jaren wat ik wil en wanneer ik voor de laatste keer heb gesport.. Joost mag het weten.

Maar als ik het nu niet doe, weet ik niet of ik ooit de stap nog durf te zetten.

Lieve  groetjes,
Anne -Loes